De kerstmarkten waar ik met de lampen heb gestaan, zijn inmiddels voorbij. Het was fantastisch om mee te maken. Een ontzettend grote uitdaging wel en in Heemskerk waren de weersomstandigheden heel bar, maar we hebben ons moedig staande gehouden en gelukkig hebben we ook vele dappere en enthousiaste bezoekers mogen ontvangen. De sfeer was ontzettend goed en gezellig en de reacties waren een grote aanmoediging om de lampen te blijven ontwerpen en aanbieden. Hieronder staat een fotoverslag voor als je niet geweest bent, maar er wel nieuwsgierig naar bent of voor als je het leuk vindt om terug te kijken.

Na een aantal weken intensieve voorbereiding begon het grote avontuur op 12 november 2017 met de deelname aan de Swan Market in de Van Nelle Fabriek. Ik had er extra veel zin in, omdat we ons voor het eerst in onze thuisstad Rotterdam gingen presenteren met de lampen. Hoewel de deelname vooral bedoeld was als test en oefening voor de grote kerstfairs, werd het veel meer en leuker dan dat. Ik voelde me al snel op mijn plek op de Swan Market tussen de andere creatievelingen en ik heb genoten van het enthousiaste publiek en hun interesse! Het is een gezellige en verrassend inspirerende markt. Ook als standhouder.

Op 19 november ben ik met een propvolle bus naar Haarzuilens gereden, waar de opbouwdagen startten voor de 20ste editie van de Country & Christmas Fair. Een pagode (piramidetent) inrichten is wel even wat anders dan een marktkraam en ook het buiten staan brengt extra uitdagingen met zich mee, maar wat geeft het een energie om zoveel mensen in de prachtige omgeving van Kasteel de Haar bezig te zien om er een kerstsfeer te creëren. Twee volle dagen zijn we aan het opbouwen geweest (de organisatie was al veel eerder begonnen; zie deze time-laps van de Country & Christmas Fair op Facebook) en daarna kwamen de 6 kerstfairdagen. Ik heb ze als in een roes beleefd. Enerzijds door de vermoeidheid, maar anderzijds door de heerlijke sfeer en leuke ontmoetingen met de vele bezoekers. Een hele mooie ervaring om nooit te vergeten!

Er was weinig tijd voor nagenieten, want op 6 december was de Castle Christmas Fair in Heemskerk alweer aan de beurt. Ik dacht nu al wel heel wat ervaring te hebben, maar de harde wind, hoosbuien, hagel, sneeuw en kou die op ons stonden te wachten op onbeschut terrein, maakte het een ware survival. Een paar lampen zijn daardoor gesneuveld, maar we lieten ons niet kennen. Respect ook voor de vele bezoekers die het slechte weer getrotseerd hebben en met goede moed naar Slot Assumburg zijn gekomen. En applaus voor de mensen die deelnamen aan de vele muziek en zangoptredens. Dat bracht ook zoveel sfeer. Samen is het zo toch een succes geworden, waarbij de sneeuwdeken alsnog kon bijdragen aan een bijzondere kerstsfeer. Dank voor alle complimenten en geïnteresseerde reacties. Die waren er door de weersomstandigheden zeker niet minder om!

Door de vele reacties en verzoeken ben ik er jammer genoeg nog niet aan toegekomen om iedereen individueel iets te laten horen, maar dat ben ik nog wel van plan. Ik ben er heel erg dankbaar voor en ik ben nu al vol inspiratie om het nieuwe jaar te beginnen. Hele fijne feestdagen allemaal en alvast een heel goed en gelukkig 2018!

Groetjes van Angelique

Ps. Ik wil speciaal al mijn vrienden en familie bedanken van wie ik enorme hulp heb ontvangen. Door jullie had ik elke dag leuk gezelschap in de Lampshaperstent en kijk ik met trots en plezier terug op dit avontuur. Zonder jullie had ik het niet gekund!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *